Συμβουλές & επιλογή χρωμάτων για το σαλόνι σας..!

 

Συμβουλές & επιλογή χρωμάτων για το σαλόνι σας..!

 

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε...

Πάντα όταν βάφουμε ένα σαλόνι σκεφτόμαστε το ίδιο – πρέπει να πετύχω το χρώμα των τοίχων που συνεισφέρει στην οπτική ισορροπία. Πώς το καταφέρνουμε… Με τρία απλά κλειδιά.

 

 

 1. Αντιμετωπίστε το σαλόνι σας σαν να το βλέπετε για πρώτη φορά. Μην πέφτετε στην παγίδα να ξαναφτιάξετε ένα περιβάλλον που έχετε συνηθίσει,  και μην κάνετε το λάθος να τα ξαναβάλετε στους τοίχους σας σκεπτόμενοι ότι πραγματικά μόνο αυτά τα χρώματα σας ταιριάζουν. Τολμήστε !!!

2. Διαλέξτε τη γκάμα. Για να σας φανεί πιο εύκολο να διαλέξετε το ακριβές χρώμα με το οποίο θα βάψετε το σαλόνι, πρέπει να σκεφτείτε τις γκάμες. Έτσι σας συμβουλεύουμε να χειριστείτε αρχικά 3 γκάμες ή παλέτες χρωμάτων για το σαλόνι.

α. τα ουδέτερα             β. τα θερμά            γ. τα φρέσκα.

 

α) Αν σας παν τα ουδέτερα. Είστε τυχεροί γιατί το λίγο σπασμένο λευκό είναι το βασικό χρώμα με τις απέραντες αποχρώσεις: του μεταξιού, του λινού, του αμύγδαλου και οι ποικιλίες του λευκού με λίγο πιο πολύ χρώμα όπως: μπέζ είναι πολύ εύκολες στη χρήση. Είναι σίγουρη επιλογή και τα πλεονεκτήματα της πολλά.- Δημιουργούν περιβάλλον ήρεμο και πράο.

 

 β) Αν σας πάνε τα θερμά.

Αν θέλετε λίγο περισσότερο χρώμα διαλέξτε θερμούς τόνους σε απαλές ποικιλίες (κρεμ, της άμμου, της πέτρας, της γης). Εάν είχατε να επιλέξετε ένα επίθετο για αυτά τα χρώματα θα ήταν ¨ ΤΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ¨ πρέπει να πω ότι αυτά τα χρώματα είναι ένας καθρέπτης από αυτά που είναι τριγύρω τους, του φωτός που λαμβάνουν, τον τύπο των υφασμάτων, των επίπλων κλπ. ¨όλα αυτά επηρεάζουν πολύ την αντίληψη σας.  Γι’ αυτό έχουν και πολλά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων. - Δημιουργούν ένα περιβάλλον που σας (περιτυλίγει) και σας καλωσορίζει γι’ αυτό και λέγονται θερμά.

 

 γ) Εάν σας αρέσουν τα φρέσκα

Παλ γαλάζιο, πράσινο του μήλου, ακουαμαρίν, λεβάντα,……

Όταν σκέφτομαι τα φρέσκα χρώματα μου έρχονται άμεσα εικόνες φύσης: το γαλάζιο της θάλασσας, το πράσινο του δάσους ή η ομορφιά του κήπου. Εάν διαλέξετε τέτοια χρώματα, τότε γεμίζετε με φυσικότητα το εσωτερικό του σαλονιού σας. - Δημιουργούν ένα χαρούμενο και χαλαρό.

 

  3. Διαλέξτε το χρώμα και βάψτε

Το πρωταρχικό εργαλείο που έχουμε είναι οι εικόνες που μπορούμε να φανταστούμε με το χρώμα. Είναι σημαντικό να μελετήσουμε το χρώμα σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και με τα υφάσματα και τα στοιχεία του χώρου μας.

Άλλος ένας πολύ ενδιαφέρον τρόπος επιλογής είναι τα δείγματα που προσφέρουν οι εταιρείες μέσω ίντερνετ ή ακόμα καλύτερα οι μικρές χάρτινες κάρτες που θα βρείτε στα καταστήματα και μπορείτε να τις δείτε σπίτι σας με οποιοδήποτε φως της ημέρας.

 

 

 

 

αρθρο απο: www.diakosmo.gr